Japaner, älskvärda och härligt skruvade.

God Eftermiddag!

Det blir ännu en post idag, men den här gången handlar det inte om en inköpt retrovara. Istället handlar det om de positiva följderna av att försöka bygga ett nätverk runt världen, och framför allt om personerna man kommer i kontakt med. Ni får se det här som en “undantagspost” från det bloggen egentligen ska handla om. Posten är dock värd att skrivas, och snart kommer ni att förstå varför 🙂

Japaner japaner!

Som rubriken tydligt säger så handlar det här om dem. För en samlare av tv-spel så faller det sig naturligt att leta sig österut i världen. I Japan finns extremt mycket av den varan, och mycket av det kommer aldrig vare sig hit eller till USA. Utbudet är helt vansinnigt, och prylarna som säljs likaså 🙂 Jag ska importera ett par roliga accessories nästa månad så får ni se exempel på vad jag menar. Att ha att göra med människorna där är väldigt speciellt jämnfört med hur man beter sig i Europa. Artighet och heder är A & O där borta, och det märks direkt när man gör affärer med dem. Det är helt enkelt en djäkla breeze jämnfört med hur det känns att göra affärer i USA tex. Visst, folk är hyggliga och ganska tillmötesgående där också, men just japanerna är exceptionella i sitt bemötande.

Jag har importerat ett par varor från Japan (däribland Neo Geo maskinen som jag skrev om tidigare idag), men jag har fler prylar att presentera. Allt i sinom tid, jag vill inte spotta ur mig allt på en gång 🙂 Hur som helst : Tillsammans med en av grejorna jag beställde så skickades även en drös inhemska prylar med, helt utan extra kostnad. I vår korrespondens berättade jag att jag var väldigt intresserad av japansk kultur i allmänhet, och killen bestämde sig tydligen för att ge mig något extra vid köpet. Gissa om jag blev paff! Förutom konsollen så rasade det in alla möjliga små japanska roligheter, ett personligt laminerat brev samt något som jag kan tolka som en 3 A4-sidor lång inbjudan till en japansk festival. Speechless? You bet! Kolla in den här bilden så fattar ni vad jag menar.

DSC_0590

Only in Japan!

Ja, det är jag helt säker på! Vissa av prylarna vet jag inte ens vad det är, men det är coolt som fan rent ut sagt. Man kan inte få annat än djup respekt för den behandlingen man får av människor där borta. Vi skulle behöva oss en rejäl dos av deras etikett här hemma i Svedala. När det gäller inbjudan till festivalen så skulle jag åka direkt om pengarna fanns, men så mycket cash finns det inte sparat (än iaf). Hur som helst så kände jag bara för att hedra den försäljaren med den här posten, för det förtjänar han verkligen. Det är sånt här som gör allt slit med privatimport värt det! När jag gör nästa Japan-affär vet jag vart jag vänder mig först 🙂

Domo arigatou!

//Stefan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s