Undersvanen & det begränsade paketet.

God kväll på er!

Då min snorflod verkar ha vikit hädan (med hjälp av diverse mediciner), så ska jag fortsätta att fullfölja min plikt genom att proppa era hjärnor fulla av inaktuell information. Den här gången kommer det att handla om en handhållen konsoll vid namn Bandai Wonderswan (colour i mitt fall).  Denna konsoll utvecklades av Gunpei Yokoi, som ironiskt nog utvecklade Nintendos Game Boy under slutet av 90-talet. Tydligen så ville man kunna tävla om förstaplatsen bland handhållna konsoller tillsammans med Neo Geo Pocket (som vi återkommer till någon annan gång), samt just Game Boy! Att tävla med sig själv är lite skruvat, men herr Yokoi-san tyckte tydligen att det var värt det. Hur som helst : Bandai Wonderswan nådde varken Europa eller USA, och därmed är vi importerare dömda till att leta utomlands (om man vill hitta ett bra pris).

Svensk import:

De finns här i Sverige, och man kan hitta en maskin för dryg 1200:- i bra skick nu för tiden. Spelen ligger mellan 299-499 kronor, och ja : Håller man inte ögonen öppna kan det här verka vara ett bra pris för en så pass gammal (och icke västvärldsintroducerad) maskin.. Men : Mitt råd är att blicka österut om man råkar vara intresserad av ett ex. Där finns det inplastade fabriksbundles kvar än idag. Bandai’s Wonderswan sålde inte direkt bra, men de hade stöd av riktigt tunga japanska producenter (läs Capcom & Square/Enix), och därför bestämde jag mig för att skaffa just ett av dessa limiterade bundles av konsollen. Jag riktade in mig på en upplaga av Square/Enix Final Fantasy II + specialdesignad konsoll.

DSC_0606

And hello again dear Japan!

…och dra åt helvete på en och samma gång. Inte Japan, utan vad jag just gjorde när jag reste mig upp! Tydligen råkade jag stöta till min blueraybrännares ejectknapp och självfallet (what else) gick jag rakt in i den och krökte släden åt pipan. What a waste, tur att komplett.se säljer saker dygnet runt. Köper nog en vanlig extern dvd-brännare den här gången. Nåja, tillbaka till huvudämnet. Här ovan ser ni en bild på det begränsade parti av Final Fantasy II + Bandai Wonderswan Colour som jag lyckades köpa på mig från Japan. Paketet släpptes 2001 och var plastat, och jag ska erkänna att det gjorde lite ont i själen när jag unboxade det hela, men jag måste få se att det fungerar som det ska, annars kan jag aldrig sälja det vidare utan garanti.

DSC_0608Vackert!

Bara i Japan som sagt! Original art by Yoshitaka Amano pryder lådan, och det är mycket vackert. En titt ner i konsolldelen visar att konsollen är specialdesignad just för denna utgåva, och jag ska snart visa varför. Vi unboxar lite mer så får ni se vad hela paketet innehåller.

DSC_0609

And, we meet in the truth:

Så står det på konsollen, och det är väl en referens från FF-serien om jag inte minns fel. Orginal Wonderswans är omärkta 🙂 Riktigt coolt! Allt fanns här, manualer, warranties.. rubbet. Killen som hjälpte mig att fixa det här ska ha all världens cred, det är ett som är säkert 🙂

The downside:

Runt 95% av alla spela till Wonderswan är just Japanska (eftersom den aldrig kom hit). Den är och kommer att förbli kuriosa för mig. Ett arkiverat exemplar. Ändå är det coolt att äga något fabriksnytt från Japan, förvisso inte mer än 12 år gammalt, men ändå : Den kom aldrig hit, och den lär aldrig göra det igen. Nu äger jag ett lite mer sällsynt exemplar. Hoppas att det ger avkastning.

Tack för att ni läste:

/Stefan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s