Naivitet som samlare.

God “morgon” på er!

Ovanstående rubrik är värd att tala om. Då jag är ganska grön som seriös collector så åker man naturligtvis på nitar här och där. När det gäller tv-spel, datorer etc så är det nästan aldrig några problem. Det finns fejkade saker på den fronten också, men det är aldrig riktigt lika illa som det är med prylar från filmvärlden. Det finns både en och annan där ute som påstår sig sitta på autentiska prylar eller på kopior gjorda i samband med filminspelningar etc etc. Ganska ofta ser man direkt  när en vara inte är autentisk, men ibland flippar skallen ur när man ser en vara till ett bra pris. Jag ska göra det väldigt enkelt för mig i fortsättningen : Jag siktar in mig på välgjord memorabilia från etablerade företag istället för att shoppa av någon shady snubbe på andra sidan jorden.

När det gäller tv-spel har jag bara låtit mig vara naiv en gång hittills, och det var i samband med ett köp av ett gammalt Vectrex system. Jag avvek från mina principer att bara handla från toprated sellers, och det höll på att kosta mig ett par hundra dollar. Tack och lov så kommer man långt på att hota folk med väldigt negativ feedback, och jag fick därmed pengarna tillbaka. Just i det här fallet handlade det om att killen satt upp en felaktig auktion där varan inte gick att skicka till Sverige (trots att auktionen lovade det). Än värre var att idioten sket i att svara på korrespondens ända till jag tog till just “feedbackkortet”. Dagarna efter affären blev jag kontaktad av en annan köpare som hade precis samma problem som mig med ovanstående säljare… Shady shady!

Jag lär inte avvika från mina inköpsprinciper igen, hur lockande det än är.

Nåja, ska misstags begås så får det hellre hända nu än längre fram. Då skulle jag ha svårare att förlåta min egen dumhet.

//Mvh Stefan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s