Blandade nyheter från Retrosamlaren.com

Mario-005Goddagens!

Då var den första arbetsveckan efter semesten avklarad! Precis som vanligt så vill kroppen inte alls finna sig i att återgå till strikta rutiner, men efter 7 dagars “anpassning” känns det åtminstone som om jag är i fungerande bruksskick igen. Jag har inte haft någon större ork att fylla bloggen med material under föregående vecka, så jag tänkte ta igen en del av det nu istället. Det blir en blandad bunt med nyheter till att börja med, så vi tar väl och kör igång på en gång!

Retrosamlaren.com och framtiden:

Jag har haft många funderingar kring den här siten och framtiden. Jag har funderat över hur länge den kan tänkas “räcka till”, och lite över hur jag kan utveckla den. Det finns ett par faktorer som spelar in lite extra: Den allra viktigaste är ju naturligtvis mitt eget intresse av retrogaming och samlande. Det finns mycket jag vill ha, men en dag kommer jag att komma till punkten då jag inte är intresserad av fler spel/datorsystem. From den dagen kommer jag nog rikta in mig mer på mjukvara. De två andra viktiga aspekterna är pengar samt förvaringsutrymme: Det jag lider mest av just nu är förvaringsutrymmet. Jag vill inte låta mitt intresse fylla upp varenda ledig plats i vår lägenhet, så jag får ha det i åtanke när det gäller hastigheten på inköpen. Pengar sist men inte minst, är också något som naturligtvis spelar in. Jag budgeterar av varje månad för att kunna finansiera mina inköp, men gudarna ska veta att det inte är billigt att hålla på med den här hobbyn. Vissa månader kommer jag att få strama åt, och då blir det följdaktligen mindre material här i bloggen. Jag hade en idé om att importera och sälja attraktiva system själv (för att generera inköpskapital), men efter marknadsundersökningar visade det sig att investeringsrisken och allt extra jobb inte är värt den potentiellt (ganska stora) vinsten.

För att göra en lång historia kort : Jag kör vidare i den mån ovanstående aspekter är hållbara.

När det gäller siteutveckling finns det ett par väldigt nykläckta idéer, men mer om dem i framtiden.

Månadens investeringar:

Den senaste tiden har handlat om investeringar i mjukvara. Ny hårdvara får vänta till nästa månad då jag bör hålla mig inom budgetramarna. Vi tar väl och går igenom det hela lite snabbt:

512px-Sega-master-system-logo

8 st spel till Sega Mastersystem är säkrade och på ingång. Med lite tur lär jag ha de härliga klenoderna hemma innan veckan är slut. Jag lyckades faktiskt få tag på allihop i sin orginalkartong, så jag får se det som en lyckad affär 🙂 Spelen jag kom över är följande:

• Altered Beast

• Choplifter

• Golvellius : Valley of Doom

• Pro Wrestling

• Miracle Warriors

• Golf Mania

• Super Tennis

• After Burner

En bunt klassiker helt enkelt. Ser fram emot att prova dem igen 🙂

Intellivision_logoNästa hårdvara som står på inköpslistan i September är Mattels Intellivision. Det är en apparat som har en mycket särskild plats i mitt hjärta då det var mitt allra första “riktiga” tv-spel. Den här månaden fick jag dock kontakt med en retroaffär i USA som ska flytta och därmed sälja ut sina grejor, och bland dem fanns en ganska rejäl hög spel till just ovanstående apparat. Med ett rejält knippe ihärdighet och en gnutta tur kanske jag kommer över drygt 60 spel. Som jag sa : Affären är inte i lås än, men lyckas jag så har jag knipit min bästa deal hittills (och dessutom lyckats spara in enorma mängder pengar).

Det var alla inköpsnyheter från den senaste veckan, nu över till vädret…uhm.. övrigt.

Övrigt:

Jag har lagt till två nya kategorier på siten:

Off Topic : Spel eller prylrelaterade poster som inte nödvändigtvis är retro, men som jag ändå tycker förtjänar en plats i bloggen. Det kan komma att handla om lite vad som helst.

Emulerat : Intresserad av retrospel, men har ingen lust att samla orginalhårdvaran? Då kan det här vara sektionen för dig. Jag planerar att skriva om bra emulatorer för både tv-spel och datorer. Om det finns intresse kan jag göra konfigurationsguider eller liknande. Jag kommer dock inte att tillhandahålla spel eller programvara. Det kanske kan vara intressant?

Ok, det var nog allt för den här gången. På återseende!

Tack för att ni läste:

Mvh // Stefan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s