Samlade nyheter från v.40!

hämtaGod kväll!

Nu var det ett tag sedan jag skrev, men som sagt : Saker och ting tenderar till att komma emellan ganska ofta! Nåväl, nu är det samlade nyheter från den gångna veckan som gäller. Without further delay : Here we go go go ner på stan och klubbar sälar!

Anskaffning Deluxe:

Det har varit en spännande vecka med ganska många tursamma investeringar för min del. Jag har både lyckats utöka spelsidan till min existerande samling samt lyckats få tag på en helt ny (gammal) konsoll. Så, vad är det som har rasat in då? Tyvärr inte allt (pga leveransförseningar), men jag kör igenom hela listan ändå eftersom framtida inlägg kommer att beröra investeringarna:

PC Engine Super Grafx!

Jag har länge önskat mig en sån här apparat, faktiskt ända sen jag läste C+VG tidningarna i tonåren. Då var det förvisso orginalet PC Engine jag såg, men jag fick tag på konsollen som var tänkt som uppföljare till den. PC Engine var omåttligt populär i Japan och släpptes även i USA/UK under namnet Turbografx 16. Känd för sina superba arkadkonverteringar och högklassiska shooters så höll den sig kvar på marknaden under lång tid. PC Engine Super Grafx är dock enbart släppt i Japan och fanns bara på marknaden i ett år innan den försvann. Den var alldeles för högt prissatt, och antalet spel som var “nextgen PC Engine” var alldeles för få. Den är dock 100% bakåtkompatibel (tack och lov). Räkna med en artikel om denna apparat inom kort. Förutom konsollen så fick jag även tag på 29 (!) spel till den, så det finns lite att skriva om.

Nintendo 64!

Konsollen har jag redan sedan länge, men jag lyckades göra ett antal bra affärer med spel till apparaten under veckan. Det hela slutade med 16 stycken nya titlar i hyllan! Det lär bli lite Nintendorelaterade artiklar under kommande månad, Jag kom just på att jag inte ens har skrivit om maskinen ännu… vilket är ganska underligt trots allt.

Neo Geo AES!

Jakten på spel till den heliga graalen går vidare! Att samla spel till Neo Geo AES är ett rent helvete för plånboken, och därmed går det ganska länge mellan affärerna. Hur som helst : 3 nya titlar är på ingång varav en har landat i hyllan. Jag funderar ärligt talat på att investera i en MVS-konverter till maskinen så att jag kan köra arkadkorten native istället. Det finns betydligt fler av dem i omlopp och det skulle sänka mina investeringskostnader rejält! Jag ska titta närmare på den saken.

Super Nintendo!

Tre stycken nya spel på ingång, och den här gången handlar det om Donkey Kong Country serien. Jag hade räknat med att få hem allihop idag, men tydligen så tittar de tyska posttjänstemännen på vuxenpropaganda istället för att ta hand om mina spel. Komplett serie om 3 favoritspel som sagt, och dessutom till ett bra mycket bättre pris än vad svenska importörer har kunnat erbjuda mig.

Det mina vänner, sammanfattar vecka 40’s retroaktiviteter. Jag kan lugnt påstå att det har varit en mycket tursam vecka affärsmässigt!

Tack för att ni tog er tid:

Mvh // Stefan

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s