Nyheter från Retrosamlaren.com V43!

hämtaGod Kväll!

Ännu en skiftcykel är över, och precis som vanligt så är det dags att försöka packa ihop lite retronyheter från veckan som gått. Det har inte direkt varit överaktivt på retrofronten, men ett par items har jag lyckats ro hem. Det kommer som jag berättat om i tidigare inlägg, att bli lite lugnare med samlandet framöver. Den som är intresserad får tyvärr ha överseende med det till jag har löst problemen med förvaringsutrymme. Hade det varit lätt att sätta upp vägghyllor där vi bor hade jag ordnat detta direkt, men tyvärr verkar de ha byggt detta hus av härdad titan eller liknande. Nåväl, vi hoppar över till respektive maskinsektion istället för att småbabbla! Here we go!

mega

Inga nya spel på fronten, men istället har jag 1st Mega Everdrive på ingång. Förra månaden shoppade jag på mig en backupmaskin till Super Nintendo, och den här månaden gör jag samma sak för bla Sega Megadrive! Ännu ett led i att hålla ekonomin i schack, men också för att kunna ha alla mina orginalkassetter i fortsatt gott skick. Ska visa ett bildexempel på maskineriet:

Varianten jag köpt på mig är lite billigare och kommer bara med Pcb’t (dvs kretskortet). Jag har funderat på att göra en guide framöver hur man bygger in den i en standard MD cart, men vi får återkomma till det 🙂 Hur som helst : Det här är en ganska fantastisk liten maskin som inte bara ger en möjlighet att köra kopior av Megadrive spel direkt i orginalmaskinen, utan även ger dig möjlighet att köra Sega Mastersystem spel i den. 32x-addonen och Sega-CD stödjs också, dock måste man äga hårdvaran för 32x spelen. Helt klart värt investeringen måste jag säga!

Nintendo_Entertainment_System_(logo)

Även den gamla grå ska få sig en overhaul denna månad. Maskinen kallas för Everdrive N8 och fungerar precis som den till Sega Megadrive. Det som är intressant med denna variant är att den ger direkt kompatiblitet med Famicoms gamla diskettsystem, så för första gången någonsin kommer jag få en inblick i det japanska utbudet på diskettsidan av NES. Det kommer att bli mycket intressant (förutsatt att jag kan få tag på rom-filerna). Den här maskinen lär spara många tusenlappar på spontaninköpta NES-orginal. Har ni någonsin tittat på priserna på kompletta second hand NES-spel så förstår ni varför. Vi kör en bild även på denna apparat!

Rodde hem två titlar till denna härliga gamla pärla under dagen, nämligen Bubble Bobble & Rainbow Islands, samt Sega Ages Vol.1 . Den förstnämnda combodisken är en riktig pärla som innehåller två av mina absoluta favoritspel. Två oförglömliga spel på en och samma cd. Istället för att babbla vidare om det tar vi en video som säger det mesta 🙂

Sega ages Vol.1 är en samling av gamla arkadfavoriter, och jag tror att vi gör samma sak där. Video maestro… eller nåt.

Genuin spelglädje och en superb investering 🙂 Precis när jag skrev detta så kom jag på att jag glömde beställa en extra gamepad till maskinen. Nåja, imorgon är en annan dag 🙂

Övriga nyheter:

Jag ligger konstant på auktions och importsiterna (åtminstone ett par ggr per dag) och försöker få tag på en Atari CX 2600 samt en Vectrex maskin. Dock har jag snörat åt maxbeloppen lite jämnfört med förut. Det har gått lite sådär ärligt talat. På Atarisidan har de maskiner som jag haft en ärlig chans att vinna varit av ganska tveksam kvalitet, och på Vectrexsidan har jag ett annat problem : Fraktkostnader! Det är snudd på omöjligt att få tag på en Vectrex i Sverige via officiella källor, så USA är egentligen den enda riktiga chansen. Dessvärre kostar det mycket att frakta en sån maskin hit. Låt oss säga att en maskin i gott skick i kartong kostar ungefär 4-5000:- eller mer.. Frakten kostar med standard ekonomiskeppning över 1000:- tack vare konsollens utformning. Om jag köper en så pass sällsynt maskin vill jag gärna försäkra att den kommer hit hel och fin, och då kostar det än mer! För mycket helt enkelt, och jag hoppas på en luckshot från någon annan samlare i Sverige. Så ser det ut för tillfället! Nästa inlägg jag skriver kommer att handla om mjukvara.

Tack för att ni tog er tid, drick en öl nu!

Mvh // Stefan

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s