Nyheter från Retrosamlaren.com V46!

hämta

God kväll!

Det har inte varit mycket nytt under solen de senaste veckorna, men jag kan iaf ta och berätta lite om något som snart kommer att ramla in i postlådan. Det är ännu en “backupmanick”, den här gången till min älskade PC Engine! Den heter Turbo Everdrive och gör egentligen inte så mycket annat än att regionsmodifiera din maskin, samt att låta dig spela din spelsamling direkt ifrån ett minneskort istället för Hu-card. Lätt och smidigt! Förvisso är inte spelen till PC-engine så djäkla dyra, men rpg’s och liknande är trots allt fortfarande japanska. Med ovanstående kort kan jag spela alla de engelska varianterna av spelen jag redan äger, vilket onekligen är ganska smidigt :). So, hur ser den ut?

Det är helt enkelt ett Hu-card utan skal, fast med en slot för ett micro-SD kort. Som tillval finns även en usb-port för att tanka upp homebrew prylar direkt till maskinen, men detta sket jag fullständigt i. Det enda jag önskar av kortet är att kunna köra de engelska motsvarigheterna till spelen jag redan har i samlingen. Kortet går på runt 600:-, och enligt mig är det värt vartenda öre. PC Engine är helt klart en av mina favoritmaskiner på retrofronten, och detta kort lär bara höja dess status i min samling. Har du en PC-Engine eller Turbografx 16 (som den hette i väst), så rekommenderar jag detta kort varmt redan på förhand. Vill du ha tag i ett så kan jag hjälpa dig att ordna ett omgående. Vi låter en hängiven nörd köra en rescension : Varsågoda!

There you go!

Övrigt!

Innan året är slut kommer jag med högsta sannolikhet att ha skaffat en av dessa legendariska maskiner. Efter att ha scannat den amerikanska och franska marknaden så har jag hittat försäljare som håller sig inom “ok” prissättningen för mig. Nu återstår bara att hitta ett juste paket med både konsoll och spel. Som sagt : Jag räknar med att ha en av dem i min samling inom kort. Stay tuned!

Även ett ex av denna underbara gamla retroenhet kommer att införskaffas inom ungefär 2 månaders tid. Det finns ganska många affärsmöjligheter redan nu, men jag vill gärna ha ett komplett ex i box med spel (även de i box). Mycket av det jag hittar är ganska tveksamt, men med lite tur så kan jag göra en bra affär i USA. Förhoppningsvis hittar jag det jag söker inom kort!

Det var det för den här gången!

Stay retro!

//Stefan

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s