Uppdateringar på Retrofronten V.52!

piss-copy.pngGott nytt år på er (i förskott)!

Min föreställning var att jag skulle ha gjort ett par inlägg till innan årets slut, men tack vare att vår globala postservice inte har uppfunnit teleportation än så lär ni få vänta till 2014 innan jag spottar ur mig något nygammalt. När man samlar tv-spel & memorabilia som jag använder man hela världen som område, och därmed tillkommer också alla begränsningar rent tidsmässigt. Det går helt enkelt inte så fort att få hit prylar från USA, Kanada, Japan, Kina & andra länder. Ibland talar man om veckor, och i värsta fall månader. Det är tur att man är gammal nog för att ha utvecklat någon form av tålamod 🙂 Anyways, här är några av de saker som är på väg hem, och därmed också på väg in i denna blogg:

Ett nytt och inplastat exemplar av Atari Jaguar är på väg hem i detta nu, och med lite tur dröjer det inte mer än ett par dagar innan jag kan presentera denna synnerligen förvirrade konsoll för er. Skapad för att bli världens absolut första 64-bits konsoll (och därmed banbrytande), så försökte den slå sig in på en tuff marknad med hjälp av lögner. Ni får hänga på när jag rescenserar den här, för jag tror att det kan bli ganska intressant. Den är ändå.. unik 🙂

Efter 6 månaders sökande fick jag äntligen tag på min Vectrex mint in box med manualer och allt. 80-talets absolut mest udda konsoll med riktigt högt samlarvärde är min. Jag hittade mitt exemplar i Montreal, och efter flertalet videokonversationer med säljaren är den äntligen på väg hit. Jag har sett den fungera live, och jag längtar efter att äntligen få prova den innan den arkiveras för framtiden. Dessvärre går 8-kilos paketet hit med båt och tar fruktansvärt lång tid på sig. Jag garanterar dock att det blir värt att läsa testet när den väl är här 🙂

Ibland dyker man på rena guldgruvor om man har tur och är snabb nog. En gammal affärsinnehavare i USA sålde ut 42st spel till Atari 2600 som jag knep direkt. Garanten var att åtminstone hälften av dem hade sin orginalkartong + manualer. Här i Sverige går dessa spel för ungefär 4x orginalpriset i USA i sitt kompletta tillstånd. Dessvärre brukar det ta en dryg månad innan de landar i vårt avlånga land. När jag väl gör en retrosession med dessa guldklimpar utlovar jag viss erektion för de läsare som var med på den gamla goda tiden. Vi återkommer till det under nästa år 🙂

Projekt #1 under 2014, och man kan bara se det som en tidsfråga innan ett ex är på väg hem. Nintendo’s mest udda apparat är något jag ska ha i samlingen, och allt är bara en fråga om vem som kan erbjuda mig mest värde för pengarna innan jag kniper affären (dvs inom lite drygt en vecka). Den här maskinen är lika knasig som den är omöjlig att rescensera, och det ska bli en utmaning att skriva ihop en review om den. Jag ser faktiskt fram emot det!

Ett misslyckat projekt från Philips som jag snudd på har undvikit ärligt talat. Jag vill ha ovanstående maskin pga EN enda sak : Det är den enda “utomstående” konsollen i världen som har unika, licensierade Mario & Zelda spel från Nintendo. Titlarna är riktigt skumma, men ändå. Har en affär redo, och med lite “tur” dyker denna maskin upp under februari månad.

Så kommer det att se ut under den närmsta tiden!

Se till att sköta om er nu!

Stay healthy, stay retro 🙂

//Stefan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s