Retrosamlaren når en milestone! Jag är även lat med uppdateringar.

piss1.jpg

2014!

Nu var det ett bra tag sedan jag skrev något i denna blogg! En kombination av “Jag hinner inte” samt “Jag orkar inte” har avlöst varandra, men nu tänker jag försöka skriva något kreativt. Det blir ingen rescension den här vändan, utan mest en summering av vad som komma skall. Hoppas att det är ok för er retronördar där ute. Jag räknar inte med att få så många hits under året via Facebook, men precis som vanligt dumpar jag länken till min lilla site där också. Flest läsare verkar jag få via “word of mouth”, och jag får tacka varenda buse som läst min blogg under 2013. Ni kommer från alla länder, och jag antar att Google translate har försökt göra jobbet hyfsat ok för er. Men men, nu är det dags att sparka 2013 åt helsefyr och fortsätta in i 2014. Vad kan förväntas från mig och denna blogg? Well, vi tar en titt på vad jag tänkt mig så får vi se vad ni tycker.

Milestone!

Under Januari månad nådde jag och siten en riktig milestone : 30 olika konsoller samlade! Det är fan inte helt illa! Det har tagit ganska duktigt med tid och investeringar, men nu har jag nått det första målet jag önskade. Ett jämnt och bra tal om du frågar mig! Det finns så himla många retrokonsoller att shoppa på sig, men nu har jag de allra flesta som är kända. Jag kommer att fortsätta med “handheld” system ett tag framöver, så siffran kommer att växa. Det tar inte slut här, och det är ett löfte.

Rescensioner under Q1 2014:

> Vectrex Arcade System

> Panasonic 3DO

> Nintendo Virtual Boy

> Sega Game Gear

> Philips G7000 (om omständigheterna tillåter).

Det finns mycket roligt för retronörden att läsa om, det kan jag lova. En maskin blev jag tyvärr tvungen att släppa, och det var Philips CD-i. Den är helt enkelt för dyr att köpa in (tillsammans med Mario & Zelda licenserna) för att det ska vara värt det. Spelen är inte bra, och maskinen är värre än värst. Jag ser helt enkelt ingen framtida avkastning på den, och därmed utgår den ur mitt retrosortiment. Om någon där ute känner för att skänka mig en maskin så kan jag ta upp den i bloggen, annars får det vara.

Videorescensioner:

Jag har testat en del med min Nikon D600 och ett enkelt manuskript, men kommit fram till att jag låter som kocken i mupparna när jag snackar live (har ni hört Fagerstamål?). Vi får se om jag gör något av idén eller inte. Egentligen är det väl upp till läsarna om det funkar, och kanske vore en testrun på sin plats. Well well, framtiden får säga vad som kommer att ske.

Sist men inte minst:

Jag har funderat på att söka en partner till siten för att hålla den mer reguljärt uppdaterad. Jag jobbar trots allt skift och sköter mina affärer “stötvis”. Det är inte lätt att underhålla den ensam. Förutom att det kostar pengar så skulle jag gärna ha ännu en retronörd vid min sida. Vi får väl se om någon vågar anmäla sig under året som kommer.

I övrigt : Stay retro, stay healthy!

Mvh : Z

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s