Nintendo Virtual Boy : Genvägen till huvudvärk & dubbelseende!

God Kväll!

Bloggen är uppdaterad, men långt ifrån klar tyvärr! Ni får se det hela som ett work in progress under tiden jag lär mig hur man trixar med olika saker och ting. Innan jag hoppar på kvällens rescension vill jag kort recappa vad som har förändrats på bloggen: Förutom utseendet (doh), så kommer jag from denna post att vidga tidsspannet över vilka konsoller, datorer och spel jag tar upp här. Retrosamlaren goes Videogame Collector V1.0. Domänen förblir densamma än så länge, man jag planerar på att göra en redirect inom kort. Vi får helt enkelt se vart det slutar! Nu, kära läsare ska vi inrikta oss på att både få ont i huvudet och ögonen med hjälp av kvällens rescension : Nintendo Virtual Boy. Enjoy!

Stor i orden, liten på jorden?

Konsoller ur 16-bit generation var fortfararande det som gällde i början på 90-talet (Super Nintendo & Sega Megadrive dvs), och det skulle dröja ännu ett litet tag innan nästa generation av konsoller slog ett nacksving på allt vi trodde var möjligt inom tv-spel. Nintendo hade märkt en avmattning i intresset för deras konsoll, men naturligtvis hade företaget ett ess i rockärmen. Denna gång hette esset “Virtual Boy”, ett unikum i konsollvärlden (även idag). Virtual Reality på den tiden var ett koncept som kändes “hippt”, och tanken var att man skulle uppleva en digital värld istället för att titta på den på TV. För ändamålet byggde man hjälmar med inbyggda skärmar, där användaren kunde bära en av dessa och helt enkelt “vara i” spelet istället för att titta på det på en TV. Jag minns att utvecklare för Amiga designade något som en vanlig konsument aldrig skulle kunna drömma att ha råd med. Nintendo satte en herre vid namn Gunpei Yokoi vid rodret för att designa en maskin för hemmamarknaden som alla kunde ha råd med : Enter Virtual Boy! Enter ogenomtänkta idéer! Enter “What..the..fuck”?

Nintendo’s absolut största misstag!

Det är stort, rött och klumpigt : Det är Virtual Boy! Designen är inte den enda som är rödsvart, även skärmarna man tittar i är rödsvarta. Om du äger en Nintendo 3ds så vet du att det kan bli lite jobbigt för ögonen att uppleva 3d-effekten efter ett tag, men det är absolut ingenting jämnfört med vad Virtual Boy kunde göra för dig… på drygt 5 minuter. Jag undrar vad man tänkte på när man designade den här konsollen? Hur gick denna maskin genom Nintendo’s kvalitetskontroller?

Alla fel:

Efter NES & Super NES kan man tro att Nintendo skulle göra något fantastiskt, men så blev det icke! Jag ska ta upp problemen som jag själv upplevt med denna maskin så förstår ni kanske.lite bättre.

-> Omöjligt att hitta en ergonomisk ställning att spela i!

-> 3d-effekten är oftast riktigt dålig!

-> Skärmarna ger dig huvudvärk!

-> Skärmarna ger dig blurred vision!

-> Konsollen ÄTER batterier (om du inte har en ac-adapter)!

-> Det känns som att spela en Gameboy på fyllan!

Då kan man ställa sig frågan : Finns det något som jag över huvud taget gillar med denna konsoll? Well, jag låter min slutplädering visas genom en video istället för att göra den vanliga varianten. Enjoy!

Ber om ursäkt för kvaliteten på videon. Jag måste lösa några problem med formatkonvertering, och dessutom behöver jag starkare ljuskällor 🙂

Stay digital : Antingen dricker du öl, eller också gör du det inte. Resten är irrelevant 🙂

//Z

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s