Hobbyprojektet SmS.

DSC_1625

Post-update!

De gamla domänerna http://www.videogamecollector.org samt http://www.retrosamlaren.com fungerar inte längre. Använd https://retrosamlaren.wordpress.com tills vidare.

God Kväll!

Med lite tid över så tänkte jag ta och kluddra ner ett par rader retro! Ni som följer bloggen vet att jag inte varit särskilt aktiv, och ni vet också varför. Jag tänkte att jag skulle ändra lite på den saken framöver med “Projekt SmS”. Fram till nu har jag samlat på mig allt vad retrovärlden har att erbjuda vare sig det gäller hårdvara eller mjukvara. Det har varit riktigt roligt, men jag har länge känt att jag skulle vilja rikta in mig på någon specifik maskin. Bilden här ovan är helt klart sammanlänkad med mitt val 😉

Varför Sega Mastersystem?

Jag satt och funderade en hel del innan jag bestämde mig. Vanligast här i Sverige verkar vara att man samlar på Nes (Nintendo 8-bit) eller Snes (Super Nintendo) spel, och jag vill göra något annorlunda helt enkelt. Även ekonomiskt kändes Sega Mastersystem mer självklar, då kompletta spel till Nes & Snes i bra skick ofta är knäppdyra. Sällsynta spel har jag sett gå för över 4000:-, och det är inte så lockande för plånboken. Sist men inte minst så spelar alla fantastiska minnen naturligtvis in! När man åkte över till grannkommunen och hyrde en maskin sant ett par spel och sen spelade skiten ur dem för att få valuta för pengarna… När vi spelade Phantasy Star och satt och ritade kartor över alla grottor.. Wonderboy-serien.. R-type.. Jag skulle kunna räkna upp hur mycket som helst!

Något att bita i:

Målsättningen med detta mastodontprojekt är att skaffa en komplett uppsättning spel, samt all kringutrustning som släpptes till maskinen. Det är inget litet företag vill jag lova och jag lär nog aldrig få tag på allting, men jag tänker försöka så gott jag kan! Så vitt jag vet finns det 318 titlar till maskinen, och än så länge äger jag 37 av dem. Med andra ord så har jag långt kvar 🙂 När det gäller kringutrustning är det tack och lov inte så mycket att införskaffa. Någon ljuspistol, ett par 3d-brillor, specialkontroller.. and that’s about it. Hur som helst ska det bli kul att jobba med ett dedikerat projekt och se hur långt mitt kontaktnätverk räcker för att skaffa så många av spelen som möjligt. Jag tänker dock inte sätta någon timeframe på det hela 🙂 Wish me luck! Vi rundar av med ett par videos från då det begav sig 🙂

Sist men inte minst:

Det känns halvt meningslöst att fråga, men ; Om det är någon av er som har spel till denna härliga retromaskin i garderoben och kan tänkas sälja dem : Hör av er 🙂 Nu ska jag ta och koppla in min gamla maskin och rymma tillbaka till 80-talet en stund. Till resten av er vill jag önska en fortsatt trevlig fredag (förhoppningsvis med inslag av god öl och hämningslöst sex) 😉

//Stefan

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s